Hayat Dostun

Sağlığımız için yararlı bilgiler

Fast- Food Yemeklerdeki Büyük Tehlike

Bu kez yemeğin içinde değil dışında...

Fast food’dan uzak durmak için bir neden daha çıktı! Kanada’da bulunan Toronto Üniversitesi uzmanları, hamburger, patates kızartması gibi yiyeceklerin yağının sızmasını önlemek için fast food ambalajlarının yapımında kullanılan “perfluoroalkil” adlı kimyasalın gıdalara da bulaştığını tespit etti.

Tiroidden tümöre, yüksek kolestrolden kansere kadar bir çok sağlık sorununa neden olduğu belirtilen bu kimyasallar insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Araştırmayı yürüten ekibin başında bulunan Scoot Mabury, bugüne dek bu kimyasallarla ilgili hiçbir tedbirin alınmadığını söyledi. Milliyet'in haberine göre, Mabury “Bu kimyasallar ambalajdan yiyeceğe geçmez, vücutta tutulmaz ve vücut bunları işlemez zannediliyordu.

Ancak bu görüşün hatalı olduğu ortaya çıktı” dedi. Araştırmada tehlikeli kimyasalların fast food tüketen kişilerin kan ve idrar örneklerinde bulunduğu kanıtlandı. Uzmanlar söz konusu kimyasalların özellikle cinsiyet hormonlarına olan negatif etkisi nedeniyle doğurganlığı olumsuz etkilediğini belirtiyor.
Kaynak: Haberturk

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blog içeriği Hakkında

Sağlıklı yaşamak için yararlı bulduğum bilgileri sizlerle paylaşmak için oluşturduğum bir blog sitedir. Radyasyon , sağlıksız ürünler , hormonlu ve zararlı gıdalardan uzak kalmamız bu devirde çok zorlaştı. Sağlığımıza faydalı besinleri tüketerek vücudumuza zarar veren etkenlerin etkilerini azaltalım.Bilinçli bir tüketici olalım.Sağlımızı kaybetmeden kıymetini bilelim!..

İzleyiciler