Hayat Dostun

Sağlığımız için yararlı bilgiler

Havuçtaki vitaminler , faydaları

A, C, B1 ve B2 vitaminlerince zengin bir ürün olan havuç, çiğ olarak ya da pişirilerek tüketilir
Havucun yararları
Tohumlarından halk arasında gaz söktürücü, idrar artırıcı, adet getirici ve mide ilacı olarak yararlanılır

Haftada beş kere yendiği takdirde araştırmalara göre kadınlarda kalp enfarktüsünü, felç tehlikesini yüzde 68 oranında azaltıyor

Günde iki havucun erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10oranında azalttığı görülmüştür

Her gün yenen bir havuç da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor

Anne sütünü arttırır

Yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir

Havuçtaki kompleks karbonhidratlar vücuda ererji verir

Havuçlar kirli olsa bile kabuğunu soymamak gerekir Çünkü yarım kilogram havuçta 30 mg C vitamini, B1-B-B6 vitaminleri, kalsiyum, demir ve potasyum mineralleri bulunur ve bunların büyük bölümü kabuğun altındadır

Kabuğu soyulduğunda havuç besin değerinden çok şey kaybeder

Havucun kabuğunu soymak yerine musluğun altında hafifçe fırçalamak yeterlidir

Görme bozukluklari, bas dönmesi, düsük tansiyon, bitkinlik gibi rahatsizliklari iyilestirir

Bronşları açar, kuru öksürüğü keser ve bağırsakları yumusatır

Havucun, süratle kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, peklik giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurulamayan bir sebze olduğunu biliyormusunuz

Kansızlık halinde, sabah-öğle-akşam taze çıkarılmış 1 çay bardağı havuç suyu içilmesi, suyu çıkarılamazsa ince rendelenmesi ve iyice çiğnenerek yenilmesi öneriliyor

Havucun, bol A vitamini ile cilde temizlik ve pembelik verdiğini ve gözlerin sıhhatli kalmasını sağladığını , kalp rahatsızlığı ve damar sertliği olanlara havucun çok fayda verdiğini, her gün yenen bir havucun da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriliyor

Havuçtaki beta-karotenin de gözleri, yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruduğunu

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini, havuçların çiğ veya pişmiş olarak yenilirken asla soyulmaması gerektiğini, sadece temiz yıkamanın yeterli olduğu bilinmektedir

Aşırı havuç suyu içildiğinde cilt hafif portakal rengi alırsa da bunun bir zararı söz konusu değildir

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blog içeriği Hakkında

Sağlıklı yaşamak için yararlı bulduğum bilgileri sizlerle paylaşmak için oluşturduğum bir blog sitedir. Radyasyon , sağlıksız ürünler , hormonlu ve zararlı gıdalardan uzak kalmamız bu devirde çok zorlaştı. Sağlığımıza faydalı besinleri tüketerek vücudumuza zarar veren etkenlerin etkilerini azaltalım.Bilinçli bir tüketici olalım.Sağlımızı kaybetmeden kıymetini bilelim!..

İzleyiciler